1. Salt
Grundläggande i matlagning för att förstärka smakerna i maträtter.
2. Peppar
Används i många former (svart, vit, grön, röd) för att ge maträtter en spetsigare smak.
3. Oregano
Populär i italiensk matlagning, ofta använd i pasta, pizza och grytor.
4. Timjan
Används i fransk och italiensk matlagning, populär till kött, fisk och grönsaker.
5. Chili
Används i mexikansk, asiatisk och indisk matlagning, varierar från mild till stark.
6. Basilika
Ofta använd i italiensk matlagning, till pasta, pizza och sallader.
7. Rosmarin
Används i många kök och passar väl till kött och grönsaker.
8. Paprika
Används för att ge färg och smak till olika rätter.
9. Curry
En kryddblandning från Indien, populär i indisk matlagning.
10. Vitlök
Väldigt populär och används i en mängd olika maträtter för att ge smak och karaktär.
11. Grillkrydda
En blandning ofta använd för att smaksätta grillade rätter.