Tjäna pengar

Sälja parmesan med skolklass eller lag: Tips 2024!

Funderar ni på att tjäna pengar genom att sälja parmesan med skolklassen eller laget? Här får ni tipsen för att lyckas med en parmesanförsäljning. Från det pittoreska landskapet i Italiens Parma och Reggio Emilia, där munkar först framställde parmesanost under 1200-talet, har den genomgått en storartad resa till att nu vara en uppskattad delikatess världen över.

Lagshoppens parmesanIntresseanmälan

Varför sälja parmesan?

Hög vinst

Att sälja parmesanost, speciellt i större bitar än vad som vanligtvis säljs i butik, är ett effektivt sätt för lag och klasser att samla in pengar. Större bitar har ofta en rikare och mer mogen smak vilket ger kunden en upplevelse av högre kvalitet. Genom att sälja större bitar kan man uppnå hög vinst per såld produkt, samtidigt som kunden betalar ett schysst kilopris i förhållande till butik.
450 grams parmesanost, lagrad i 24 månader är en passande produkt för er som vill sälja parmesan med skolklass eller lag

Trendande

Förutom sin goda smak är parmesanost naturligt rik på protein, kalcium och andra viktiga näringsämnen. Även om den är gjord av mjölk så innehåller parmesanost nästan ingen laktos alls tack vare sin tillverkningsprocess. Parmesan passar väl in i den växande hälsotrenden i Sverige och är en produkt som de allra flesta kan tänka sig att köpa.
En stor bit parmesanost som brutits i bitar med hjälp av en ostkniv

Mångsidig

Parmesanosten är mångsidig och används till mycket. Från topping på pasta- och pizzarätter, till att rivas över soppor och sallader för extra smak och textur. Parmesan kan även ingå i såser, gratänger och bakverk, och dess kraftfulla smakprofil gör den till en favorit bland matälskare. Utöver sin mångsidighet är den även känd för sin långa hållbarhet och kan därför köpas i större mängd.
En portion fylld pasta med riven parmesan

Vad ska man tänka på inför en försäljning av parmesan?

Här kommer några intressanta saker att känna till för att lyckas extra bra med parmesanförsäljningen.

Vanliga lagringstider för en parmesanost är 12, 24 och 36 månader. Generellt sett blir smaken rikare och mer komplex med längre lagring. En lagringstid på 24 månader anses ofta vara optimal för parmesanost. Den balanserar då mellan en rik och komplex smak för att avnjutas på ostbrickan samtidigt som den behåller en mångsidighet för att passa till alla sorters maträtter.

Parmesanost är känd för sin långa hållbarhet. En hel bit parmesan kan hålla sig bra i flera månader om den förvaras i kylskåp. Även efter att ha öppnat förpackningen kan osten hålla sig bra en längre tid om den förvaras väl inslagen för att förhindra uttorkning och skydda mot andra matdofter.

Parmesan är en tålig och praktisk ost att sälja med klassen eller laget. Om ni vill göra det extra enkelt väljer ni en försäljning där ni tar upp beställningar i förväg, istället för att köpa in ostar som sedan ska bäras runt och säljas. När försäljningen är färdig och produkterna levererats till er är det bra att dela ut produkterna samma dag eller dagen efter. På detta sätt säkerställer ni bästa hantering för att era kunder ska få ost av toppkvalitet.

Orange bakgrundsfärg som går gradivs mot vit

När är bästa tiden att sälja parmesan med klassen eller laget?

Lag och klasser säljer vanligtvis parmesan under hela året. Baserat på statistik från lag och klasser finns det inga tydliga trender som indikerar på bättre eller sämre försäljningsresultat under någon specifik månad på året. När det gäller försäljningsperiod så väljer de flesta att sälja i 3–4 veckor.

Säljtips för parmesan

Det finns alla förutsättningar att lyckas med att tjäna pengar till klassen med parmesan. Allt som oftast kommer man långt bara på att vara positiv, fråga många kunder och nämna vad det är ni samlar in pengar till. De flesta gillar att stötta en glad person och en god sak, om de bara får möjlighet. Vill ni få förslag på vad som kan sägas till kunder? Om ni säljer parmesan genom Lagshoppen skulle det kunna låta såhär.
Citat

Tips att utgå ifrån

Vi samlar in pengar för att kunna åka på klassresa utomlands till hösten. För att kunna åka dit säljer vi parmesan och andra härliga delikatesser. Jag skulle bli väldigt glad om du vill vara med och stötta oss. Skulle du vilja testa en jättegod parmesan till ostbrickan eller matlagningen?

Enkelt att sälja parmesan

Nu har ni förhoppningsvis fått lite mer kunskap om parmesanförsäljning och vad man kan tänka på. Klicka vidare om ni vill läsa mer om en lag- eller klassförsäljning av parmesan.
Tre telefoner som visar upp topplistan, gruppens bonus och gruppens målsättning

Nyfiken på att veta mer om parmesan?

Följ med på parmesanens resa från 1200-talet fram till idag.

1200-talet

Parmesanostens ursprung kan spåras tillbaka till klostren i Parma och Reggio Emilia-regionerna i Italien, där munkar började producera denna unika hårdost.

1600-talet

Parmesan blev en uppskattad delikatess bland Europas adelsfolk och började exporteras till olika delar av kontinenten.

1900-talet

Parmesanost blev globalt erkänd som en av de finaste italienska ostarna, med en växande efterfrågan internationellt.

1990-talet

Äkta parmesanost, Parmigiano-Reggiano, fick status som en produkt med skyddad ursprungsbeteckning av Europeiska unionen vilket garanterar dess autenticitet och ursprung. Endast ost från Parma, Reggio Emilia, Modena samt delar av Bologna och Mantua får kallas Parmigiano-Reggiano. Äkta Parmigiano Reggiano har en särskild märkning, DOP (Denominazione di Origine Protetta), som bevisar dess äkthet.

Idag

Parmigiano-Reggiano är en av Italiens främsta exportprodukter och produceras fortfarande enligt traditionella metoder, samtidigt som den anpassas till moderna krav på livsmedelssäkerhet och hållbarhet.

Vill ni sälja parmesan med er skolklass eller ert lag?

Läs mer om Lagshoppens koncept för att sälja parmesan med skolklassen eller laget och börja tjäna pengar helt utan administration.